Над 63% от хората в репродуктивна възраст са на мнение, че

...
Над 63% от хората в репродуктивна възраст са на мнение, че
Коментари Харесай

Над 63% от хората в репродуктивна възраст смятат, че в семейството трябва да има две деца

Над 63% от хората в репродуктивна възраст са на мнение, че в фамилията би трябвало да има две деца, сочи изследване за репродуктивните настройки, извършено от Националния статистически институт. То съпътства Преброяване 2021 и демонстрира, че спрямо предходното изследване – през 2011 година, делът на хората, уверени в двудетния модел, е понижен от над 75 на 100 до последно измерените стойности.

 

17% от хората харесват тридетния модел на семейство, а близо осем на 100 избират да имат единствено едно дете. Малко над 9% от хората в репродуктивна възраст не могат да отговорят на въпроса.

 

Прави усещане, че има разминаване сред фактическия брой деца в едно семейство и желанието на родителите. Например – макар че над 63 % от интервюираните желаят да имат две деца, по-малко от 33 на 100 от тях на практика имат толкоз. Три деца имат малко над 4 на 100 от интервюираните в репродуктивна възраст.

 

Сред най-честите аргументи човек да няма стремежи брой деца е неналичието на сътрудник, посочвана по-скоро от мъжете. 

 

Финансови проблеми също е постоянно срещан фактор фамилията да има по-малко от стремежи брой деца. Здравословните проблеми също оказват въздействие върху решението и опциите на двойката да има рожба.

 

Нагласите се разграничават и съгласно възрастовата група, просветителния ценз и етническата принадлежност, показват още от националната статистика.

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР